Commentaar uitslag Schots referendum

Enrique Díaz-Álvarez19/sep/2014Valuta-updates

Door Enrique Diaz, Chief Risk Officer bij Ebury

De Schotse kiezers hebben met een flinke meerderheid tegen onafhankelijkheid gestemd en de marge bleek een stuk groter dan eerdere opiniepeilingen suggereerden. Deze ruime meerderheid neemt eventuele twijfels weg en dit was goed voor de koers van het Britse pond. Britse pondOok voorkomt dit voorlopig een herhaling van een dergelijk referendum. Het feit dat alles in het Verenigd Koninkrijk bij het oude blijft is goed voor de nationale valuta.
 
De stroom aan verkopen van ponden na het referendum is een teken dat de algemene consensus onder handelaren was dat een meerderheid tegen zou stemmen en dus long-posities nam. Een typisch geval van ‘buy the rumour, sell the news’. We denken dat de koers van het pond de komende dagen nog even blijft schommelen totdat de speculatieve transacties zijn afgehandeld.
 
Voor meer informatie over onze valutadiensten en voor andere vragen kunt u ons emailen of bellen op 020 217 0810.

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.