Internationaal groeien zonder extra kapitaal

Roman Itskovich23/sep/2014Trade Finance

Steeds meer Nederlandse ondernemingen doen zaken met het buitenland. Ook veel mkb-ers worden spelers op de wereldmarkt om beter te kunnen concurreren of extra groeikansen te benutten. Ebury speelt in op deze trend door haar pakket financiële diensten uit te breiden. Met Ebury Trade Finance kunnen ondernemingen de periode overbruggen tussen het betalen van een binnenlandse of buitenlandse leverancier en het ontvangen van de betaling van hun klanten na het verkopen van de goederen.

Roman Itskovich, hoofd van het trade finance-team:Roman Itskovich “We zijn erg enthousiast over deze aanvulling op onze bestaande valutadiensten. Ebury richt zich op ondernemingen met een minimale jaaromzet van 1 miljoen euro die een relatie met hun leveranciers hebben opgeblouwd. We kunnen een kredietfaciliteit aanbieden met een looptijd tot 150 dagen. Hiermee kan de cliënt de leverancier betalen, de goederen importeren en deze doorverkopen voordat de lening aan Ebury wordt terugbetaald. Dit kan de cashflow en het werkkapitaal van de cliënt aanzienlijk verbeteren.”

Zowel Nederlandse importeurs als hun leveranciers hebben hebben baat bij trade finance. Importeurs kunnen met contante betaling betere prijzen en voorwaarden bedingen waardoor het inkoopproces efficiënter wordt en de relatie met leveranciers verbetert. Leveranciers krijgen financiering zonder regres zodra de verkoper de goederen accepteert. Dankzij onze ervaring in internationale valutatransacties ontvangen ze de betaling rechtstreeks van Ebury in hun eigen valuta zonder enige kosten of verplichting. Omslachtige kredietchecks zijn niet nodig.

We hopen met deze aanvulling groeiende ondernemingen te ondersteunen zodat de wereldmarkt voor het Nederlandse mkb toegankelijker wordt.

Klik hier voor meer informatie over Trade Finance.

Printen

Geschreven door Roman Itskovich

Vice President of Financial Products at Ebury. Determined to accelerate the growth of small and mid-sized businesses.