Speciaal rapport - Russische roebel

Enrique Díaz-Álvarez19/dec/2014Speciale rapporten

De roebel stond al onder druk door de sancties van het westen in het conflict over Oekraïne. De Russische economie is sterk afhankelijk van olie- en gasexport die twee derde van de totale Russische export van 530 miljard dollar (439 miljard euro) uitmaakt en voor meer dan de helft van de staatsinkomsten zorgt. Het is dus niet verwonderlijk dat de roebel gelijke pas hield met de olieprijs en in de afgelopen 5 maanden ook de helft van zijn waarde verloor.

Is de angst voor het uiteenvallen van de roebel zoals in 1998 terecht?

Download het volledige rapport

 

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.