Column Enrique Diaz in De Financiële Telegraaf – 22 december

Enrique Díaz-Álvarez24/dec/2014Ebury in het nieuws

We zitten nu in een periode die normaal gesproken een van de rustigste is op de valutamarkten, met beleggers en handelaren die genieten van hun kerstvakantie. De liquiditeit droogt dan op en zowel economisch als politiek nieuws is er nauwelijks. Maar dit jaar staan ons twee uiterst belangrijke nieuwsfeiten te wachten.

  • Ten eerste is er een kans op algemene verkiezingen in Griekenland als de Griekse coalitie het op 29 december niet eens wordt over de presidentsverkiezingen. Als de linkse Syriza-coalitie vervolgens aan de macht komt, volgen er mogelijk nieuwe onderhandelingen over de Griekse staatsschuld.
  • Verder verwachten we tijdens de januaribijeenkomst van de ECB een verklaring over de start van de kwantitatieve verruiming.

Lees meer in De Financiële Telegraaf

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.