Column Enrique Diaz in De Financiële Telegraaf – 5 januari

Enrique Díaz-Álvarez05/jan/2015Ebury in het nieuws

Na een aanvankelijk rustige eindejaarsperiode begon de euro meteen na de kerstdagen te dalen. Het Griekse parlement slaagde er niet in om een nieuwe president te kiezen en de regering moest verkiezingen uitschrijven. Het feit dat de linkse Syriza in de peilingen voorop gaat, zorgde voor onrust.

ECB-president Draghi begon het nieuwe jaar met een speech waarin hij nog geen begin aankondigde van het opkopen van staatsobligaties. We hadden beide ontwikkelingen voorzien. Ook de daling van de euro tot onder het psychologisch belangrijke niveau van $1,20. De euro trok alle grote valuta’s mee omlaag tegenover de dollar, die het jaar eindigde met een nieuw record.

Lees het volledige artikel in De Financiële Telegraaf

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.