Euro nu in teken van politiek spel – Column Enrique Diaz in DFT

Enrique Díaz-Álvarez26/jan/2015Ebury in het nieuws

Nu Griekenland voor de linkse Syriza-coalitie heeft gekozen en deze een nieuwe regering gaat vormen, wordt in plaats van over de verkiezingen, gespeculeerd over de kans op een akkoord tussen de Syriza-regering en de autoriteiten in de eurozone.

Tot vorige week donderdag waren alle ogen gericht op de aankondigingen na de ECB-bijeenkomst. President Draghi stelde de markt niet teleur. Tweeënhalf jaar lang verklaarde hij er “al het nodige te zullen doen” om de euro te beschermen en eindelijk kwam de ECB over de brug.

Het programma van langverwachte monetaire verruiming (QE) werd gelanceerd. Het programma bleek echter omvangrijker dan verwacht. Toch stelde het gebrek aan risicodeling onder de Europese landen veel handelaren teleur.

Lees het volledige artikel in De Financiële Telegraaf.

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.