Griekse onzekerheid - Column Enrique Diaz in DFT

Enrique Díaz-Álvarez28/jan/2015Ebury in het nieuws

Griekenland gaat opnieuw een onzekere periode tegemoet. De verkiezingen van afgelopen zondag hebben niet alleen ingrijpende gevolgen voor Griekenland, maar ook voor de eurozone en de euro.

Het regeringsprogramma van de linkse partij Syriza is erop gericht om een einde te maken aan het impopulaire bezuinigingsbeleid. Door een toestroom aan publieke steun kreeg Syriza afgelopen zondag ruim 36% van de stemmen. Door het Griekse kiessysteem werd dat bijna een absolute meerderheid. Maandagochtend werd een coalitie gevormd met de Onafhankelijke Grieken.

Momenteel bestaat er nog over twee zaken onduidelijkheid: Allereerst is de vraag hoe de financiële autoriteiten van de eurozone staan tegenover een onvermijdelijke heropening van de onderhandelingen met de Griekse regering. Verder is er een kleine kans dat de ECB terugkomt op het besluit om ook Grieks staatspapier op te kopen.

Lees het volledige artikel in De Financiële Telegraaf

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.