Griekse verkiezingen - Artikel Rob Adrichem op FM.nl

Rob Adrichem28/jan/2015Ebury in het nieuws

De Griekse verkiezingen en de ECB-bijeenkomst zorgden samen voor veel volatiliteit op de valutamarkten. Maar ook de nieuwe linkse regering en de verdere stappen in het Griekse monetaire beleid vormen een grote bron van onzekerheid.

De linkse partij Syriza beloofde haar kiezers om een einde te maken aan het impopulaire bezuinigingsbeleid. Afgelopen zondag kreeg Syriza ruim 36% van de stemmen en door het Griekse kiessysteem bereikten ze daarmee bijna een absolute meerderheid. Maandagochtend vormde de partij een coalitie met de Onafhankelijke Grieken.

Momenteel bestaat er nog over twee zaken onduidelijkheid:

  • Hoe staan de financiële autoriteiten van de eurozone tegenover een onvermijdelijke heropening van de onderhandelingen met de Griekse regering?
  • Komt ECB-president Draghi mogelijk terug op zijn besluit om ook Griekse staatsobligaties op te kopen?

Lees het volledige artikel in Financieel Management

Printen

Geschreven door Rob Adrichem