Geen paniek over de Grieken - Column Enrique Diaz in DFT

Enrique Díaz-Álvarez02/feb/2015Ebury in het nieuws

De financiële markten richtten zich de afgelopen week volledig op de gevolgen van de overwinning van de linkse Syriza-coalitie in Griekenland en ieder nieuws dat licht werpt op de aankomende onderhandelingen met de eurozone.

Ondanks de aanvankelijk harde taal van beide kanten, zagen we het afgelopen weekeinde tekenen dat de partijen toch bereid zijn tot een compromis waarmee zowel Syriza als de ECB hun gezicht kunnen redden. Deze ontwikkelingen hadden een stabiliserend effect op de euro die zich enigszins herstelde ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Ondertussen nam ook de Bank of Canada verruimende maatregelen door de Canadese basisrente te verlagen in navolging van andere G10-economieën. Behalve naar de onderhandelingen in Griekenland, kijken de valutamarkten nu uit naar de aankomende renteverhoging in de VS die nu iets later zal komen dan eerder voorzien.

Lees het volledige artikel in De Financiële Telegraaf

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.