Financiering en risicodekking voor internationale handel

Paul Erdmann20/feb/2015Ebury in het nieuws

Steeds meer Nederlandse ondernemingen doen zaken met het buitenland. Ook veel mkb’ers worden spelers op de wereldmarkt om beter te kunnen concurreren of extra groeikansen te benutten. Bij internationale handel liggen het moment van betaling en levering vaak enkele weken of zelfs maanden uit elkaar, waardoor automatisch kredietverlening ontstaat.

Als de leverancier of de afnemer dit zelf financiert, kan dit grote gevolgen hebben voor het werkkapitaal. Ook bestaat er altijd een commercieel risico van het niet nakomen van verplichtingen. Bij internationale transacties komen ook nog economische en politieke risico’s kijken. Dit zijn geen nieuwe uitdagingen – ze bestaan al zo lang als de handel zelf.

Om deze onzekerheid te reduceren en tegelijkertijd een aankoop te financieren, bestaan er al lange tijd verschillende diensten die traditioneel gezien door het bankwezen worden aangeboden. In dit artikel in Financieel Management gaat country manager Rob Adrichem in op verschillende manieren om internationale handel te financieren. Ook Trade Finance, de handelsfinanciering van Ebury komt aan bod.

Lees het volledige artikel op FM.nl

Printen

Geschreven door Paul Erdmann