De doorbraak van FinTech is gekomen - Artikel Rob Adrichem op FM.nl

Rob Adrichem10/mrt/2015Ebury in het nieuws

Vorig jaar werd er wereldwijd 3 miljard dollar geïnvesteerd in tech-startups die de financiële wereld proberen te vernieuwen. Dat vind ik een goede ontwikkeling. Getuige de relatief beperkte media-aandacht in Nederland lijkt de opkomst van deze ‘FinTech’- bedrijven in ons land op het eerste gezicht relatief klein, maar niets is minder waar. De recente opkomst van disruptive startups die de financiële sector willen openbreken met allerlei nieuwe toepassingen is gaande. De Dutch FinTech Awards, die dit jaar voor de eerste keer worden uitgereikt, zijn een serieuze erkenning van een belangrijke opkomende sector.

De financiële sector bevindt zich momenteel midden in een revolutie. De traditionele sector had eerst een crisis nodig om de inefficiëntie van het verouderde bankensysteem volledig bloot te leggen. Hiermee bedoel ik verouderde en vertragende procedures en vele managementlagen. Het maakte de weg vrij voor de FinTech-revolutie, die momenteel in zijn volle glorie een alles-verstorende stofdoek door de financiële sector haalt en ervoor gezorgd heeft dat deze nu een van de snelst groeiende industrieën is. Alles wijst erop dat deze trend zich de komende jaren gestaag voortzet, ook in Nederland. Ik vind dit een fantastische ontwikkeling.

Wat is dat nu precies “FinTech”?
FinTech, een samenvoeging van de woorden ‘financiële’ en ‘technologie’, is een verwijzing naar bedrijven die met innovatieve technologieën, producten en diensten, de financiële wereld definitief willen transformeren. In de breedste zin van het woord is het een populaire term voor elke technologie die wordt toegepast op financiële diensten.

Lees het volledige artikel op FM.nl

Printen

Geschreven door Rob Adrichem