Voorspelling G3-valuta’s tot 1e kwartaal 2016

Enrique Díaz-Álvarez31/mrt/2015Uncategorised

De belangrijkste trend in de wereldwijde valutahandel blijft de gestage waardestijging van de Amerikaanse dollar. Door recente positieve cijfers uit de VS en verkrappingsgezinde uitspraken van leden van de Federal Reserve, verwachten de markten dat de renteverhoging nu eerder zal plaatsvinden.

Nadat de groei in de eurozone aan het begin van 2015 stagneerde en de politieke situatie in Griekenland voor onzekerheid zorgde, wijzen de huidige positieve cijfers toch op groei in het eerste kwartaal. De euro stabiliseerde zich daardoor enigszins.

De verwachte renteverhoging in het Verenigd Koninkrijk lijkt na de meest recente bijeenkomst van de Bank of England te worden uitgesteld en ook de aankomende algemene verkiezingen zorgen voor onzekerheid die gevolgen heeft voor de koers van het pond.

Download het volledige rapport voor een overzicht van de ontwikkelingen van de afgelopen maanden in de G3 en een voorspelling voor de drie belangrijkste valuta’s tot het eerste kwartaal van 2016.

Voor meer informatie over de gevolgen voor uw valutatransacties kunt u ons bereiken op 020 217 0810 of via info@ebury.nl.

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.