Interview met Zafeer Ahmed, Senior Dealer bij Ebury in Amsterdam

Hidde Rupp26/jun/2015Uncategorised

Deze keer praten we met Zafeer Ahmed die in het Londense hoofdkantoor begon, maar al snel het potentieel zag van de Nederlandse markt. Als valutadealer heeft hij cliënten in zowel Engeland als Nederland, maar hij is nog steeds betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe markten. Hoe heeft zijn functie zich ontwikkeld en wat gebeurt er momenteel in het Amsterdamse kantoor?

Wanneer ben je bij Ebury begonnen en wat was je eerste functie?

Zafeer Ahmed
In oktober 2011 begon ik als een van de eerste tien Business Developers in het hoofdkantoor in Londen met het identificeren van potentiële klanten in Engeland. In deze functie bouwde ik vaardigheden op op het gebied van sales en leerde ik alles over de valutamarkten. Ik was de eerste binnen mijn team die op het idee kwam om bedrijven in Nederland, Scandinavië en andere Europese landen te benaderen. Door deze nieuwe uitdaging duurde het langer voordat ik resultaten zag, maar uiteindelijk bleek dat een goede investering van mijn tijd en energie.

Hoe is je werk sindsdien veranderd?

Omdat ik veel tijd investeerde in mogelijke cliënten in het buitenland, kreeg ik na negen maanden pas mijn eerste op verkoopcijfers gebaseerde promotie. Omdat ik vanaf het begin interesse had getoond in een functie als valutadealer, mocht ik naast mijn huidige functie als Junior Dealer gaan werken. Mijn manager en ik zagen mogelijkheden op de Nederlandse markt vanwege het grote aantal internationale handelsondernemingen.

Tijdens de recessie in 2012 werden banken risicomijdender en begonnen ze hun service aan bepaalde soorten cliënten af te bouwen. Daardoor ontstonden er mogelijkheden voor Ebury. In januari 2014 begon ik Nederlandse ondernemingen te benaderen vanuit ons hoofdkantoor in Londen. Ik was toen Senior Dealer, terwijl ik twee Nederlandse Business Developers begeleidde. In mei 2014 verhuisde ik naar Nederland en hielp ik de Country Manager met het opzetten van het Nederlandse kantoor en het trainen van de nieuwe collega’s. Toen was ik Senior Dealer en had ik de leiding over een team van 6 Business Developers. Momenteel concentreer ik me als dealer vooral op mijn eigen cliënten.

Welk advies heb je voor iemand die bij Ebury in een salesfunctie begint?

In een salesfunctie is het erg belangrijk om nuchter te blijven. Dan ben je het beste in staat om te leren van zowel de gemiste kansen als je successen, terwijl je ook intern de juiste indruk maakt. Verder: werk hard, heb geduld en je inspanningen worden beloond.

Wat motiveert je het meest in je functie?

Succes in een salesfunctie levert meer op dan alleen een financiële beloning. Het geeft ook veel persoonlijke voldoening. Je hebt de vrijheid om initiatieven te nemen en komt constant voor nieuwe uitdagingen te staan.

Hoe zou je Ebury in 1 zin omschrijven?

Als je initiatief toont, staat je hier niets in de weg. Je krijgt voldoende kansen om je te ontwikkelen.

Wat moet je in huis hebben om hier succesvol te zijn?

Ambitie, flexibiliteit, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Wat gebeurt er momenteel in jouw team en wat staat er te gebeuren?

Ons Nederlandse Trade Finance team is snel gegroeid en nu permanent in Amsterdam gevestigd. Sinds kort is Ebury binnen de hele Benelux actief. Het Amsterdamse team is daardoor veel groter en diverser geworden. Ik hoop binnenkort het team van dealers voor de Benelux op te zetten. We hebben nu ook een aparte desk voor partnerships en binnenkort gaan we verhuizen naar een groter kantoor op onze locatie.

Als vernieuwende aanbieder van financiële diensten voor internationale organisaties maakt Ebury een snelle groei door. Vanwege de nieuwe kantoren die we openen, het uitbreiden van het dienstenpakket en het investeren in zelf ontwikkelde technologie zijn we constant op zoek naar nieuw talent.

Houd onze carrièrepagina in de gaten voor de laatste vacatures.

Lees ook: Interview met Kees Veerman, Valutaspecialist bij Ebury in Amsterdam

Printen

Geschreven door Hidde Rupp

Nederlandse Marketing Executive met een achtergrond in internationale handel, buitenlandse talen en interculturele communicatie.