Infographic - Kaart van de Nederlandse export buiten de eurozone

Hidde Rupp06/aug/2015Uncategorised

De daling van de Nederlandse export van goederen zette zich in het eerste trimester van 2015 voort. Maar er zijn ook verschuivingen zichtbaar. Hoewel het grootste deel van de exportwaarde (54,7%) nog steeds binnen de eurozone wordt afgezet, wordt het aandeel van bestemmingen buiten de eurozone (45,3%) groter. Volgens cijfers van het CBS zijn dit de tien belangrijkste exportbestemmingen buiten de eurozone: het Verenigd Koninkrijk (8,8%), de Verenigde Staten (4,3%), Polen (2,3%), China (1,8%), Zweden (1,8%), Tsjechië (1,5%), Zwitserland (1,4%), Denemarken (1,3%), Turkije (1,3%) en Singapore (1,1%).

Export naar landen buiten de eurozone brengt vaak een wisselkoersrisico met zich mee. Een valutarisico kan zonder een goed risicobeleid de winst bij een transactie geheel tenietdoen en deze zelfs verliesgevend maken. Ebury heeft een infographic gepubliceerd met een overzicht van de 10 belangrijkste exportbestemmingen buiten de eurozone met koersvoorspellingen voor de betreffende nationale valuta’s tot eind 2016.

De exportcijfers zijn afkomstig van het CBS. De valutavoorspellingen zijn afkomstig van het analistenteam van Ebury dat wordt geleid door Chief Risk Officer Enrique Díaz-Álvarez.

Kaart Nederlandse export
Neem voor actuele koersvoorspellingen of informatie over onze oplossingen voor exporteurs contact met ons op via 020 217 0810 of info@ebury.nl.

Lees ook: Speciaal rapport – Herziene voorspellingen G10-valuta’s

Printen

Geschreven door Hidde Rupp

Nederlandse Marketing Executive met een achtergrond in internationale handel, buitenlandse talen en interculturele communicatie.