Euro onderuit na verruimingsgezind commentaar Draghi

Enrique Díaz-Álvarez22/okt/2015Valuta-updates

De koers van de euro ten opzichte van andere grote valuta’s dook op donderdagmiddag omlaag na een zeer verruimingsgezinde beleidsverklaring van de Europese Centrale Bank (ECB).

President van de ECB Mario Draghi vestigde de aandacht op de risico’s voor zowel de inflatie als de economische groei binnen de eurozone. De kerninflatie zou “voor een lange periode” laag blijven en de verwachtingen voor prijsgroei op korte termijn werden naar beneden bijgesteld. De inflatie bleef gedurende de afgelopen acht maanden rond het nulpunt schommelen, ondanks het programma van monetaire verruiming ter waarde van 60 miljard euro dat in maart dit jaar van start ging.

Ook maakten de beleidsmakers zich zorgen over de valuta’s van opkomende landen. De recente groeivertraging in China zorgt voor een flinke daling van de buitenlandse vraag en daarmee de economische groei in de eurozone. Zoals we verwachtten, deed Draghi een cruciale uitspraak over verdere monetaire verruiming door de ECB.

Lees het speciale rapport met de analyse van de beleidsverklaring van onze hoofdanalist Enrique Diaz.

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.