Ebury meldt investeringen ter hoogte van $83 miljoen door Vitruvian Partners en bestaand aandeelhouder 83North - Persbericht

Rob Adrichem19/nov/2015Ebury in het nieuws

Ebury maakt groeispurt in Nederland

De totale investeringen overschrijden nu $110 miljoen, waardoor Ebury een van de weinige Europese Fintech-ondernemingen is die meer dan $100 miljoen aan investeringen hebben ontvangen.

  • Momenteel helpt Ebury meer dan 10.000 middelgrote ondernemingen in Europa (waarvan 5.000 in Engeland) bij hun internationale handelsactiviteiten door hen financiële mogelijkheden aan te bieden die normaal gesproken slechts aan grote ondernemingen voorbehouden zijn.
  • Het verkregen kapitaal zal worden gebruikt om de verdere expansie van de onderneming in Europa te financieren én de stap naar de VS te zetten.

19 november 2015:

Ebury – Dé financieel specialist voor het internationale zakenleven – maakt vandaag bekend dat het $83 miljoen (ca. €77 miljoen) heeft ontvangen door de plaatsing van aandelen, een van de omvangrijkste “Fintech” investeringen in heel Europa tot nu toe dit jaar.

“Hiermee kunnen we nóg sneller groeien in de landen waar we al aanwezig zijn, en naar andere landen binnen Europa. Maar ook zetten we een eerste stap naar de VS,” zegt Rob Adrichem, Managing Director Benelux en Frankrijk. “We zijn vorig jaar in Nederland gestart met zes mensen en inmiddels werken er al ruim veertig mensen voor Ebury Amsterdam. Dankzij de nieuwe investeringen kunnen we de komende tijd nog eens een kleine veertig mensen extra in dienst nemen.”

Volgens Adrichem is de Amsterdamse vestiging van Ebury van meet af aan winstgevend geweest. “Wij richten ons met name op het midden- en kleinbedrijf, op ondernemingen die importeren of exporteren. Wij helpen ze met het afdekken van valutatransacties, maar ook kunnen we hen kortlopende financieringen aanbieden. Daarmee hebben we een gat in de markt gevuld, want tot onze komst waren deze bedrijven aangewezen op de grootbanken. Daar waren ze veel duurder uit dan bij ons en bovendien kregen ze daar weinig ondersteuning, omdat de grootbanken zich vooral richten op de grote concerns. Wij werken met kleine marges, waardoor we veel aantrekkelijker zijn voor hen.”

Vitruvian Partners investeert in een aantal van de succesvolste Europese tech-ondernemingen. Bij deze investeringsronde had Vitruvian de leiding, maar ook de bestaande aandeelhouder 83North (voorheen GreylockIL) had er een groot aandeel in. Het totaal geïnvesteerde vermogen in Ebury stijgt hiermee tot meer dan $110 miljoen.

Ebury behoort nu tot het slechts een handvol Europese Fintech ondernemingen waarin ooit meer dan $100 miljoen is geïnvesteerd. De deelname weerspiegelt het succes van Ebury als een van de snelst groeiende ondernemingen binnen de Fintech sector. In het boekjaar tot april 2015 verdubbelde het klantenbestand van Ebury. Het maakt het nu voor meer dan 10.000 middelgrote ondernemingen mogelijk om handel te drijven in meer dan 180 landen wereldwijd. Het bedrijf ligt nu op schema om dit jaar eenzelfde groei te kunnen behalen.

Ebury helpt de bedrijven om het managen van hun cashflow radicaal te veranderen bij het ontvangen van geld uit het buitenland, om cash van en naar buitenlandse dochters over te brengen en hun valuta-exposure bij het wereldwijd verhandelen van goederen beter te beheersen. Dit deel van de markt werd door het traditionele financiële systeem slecht bediend omdat dat vooral is ingesteld op grote concerns en niet tegemoet kan komen aan de snelheid en flexibiliteit die groeiende ondernemingen wensen.

De investeringen in Ebury zullen worden gebruikt om de expansie binnen Europa te financieren, maar ook om van start te gaan in de VS, naar verwachting in de eerste helft van 2016.

Savaldor Garcia, CEO en medeoprichter van Ebury:

“Aangezien de wereld steeds kleiner wordt, is de internationale handel voor bijna alle ondernemingen een kritische groeifactor geworden. Maar het traditionele financiële systeem is niet in staat om aan de wensen van middelgrote ondernemingen tegemoet te komen en berekent exorbitante tarieven, terwijl de dienstverlening te langzaam gaat en daardoor hinderlijk is voor organisaties die snel moeten handelen om gebruik te kunnen maken van nieuwe kansen. Door deze bedrijven nu de financiële diensten te leveren die tot nu toe slechts waren voorbehouden aan de grote concerns, stelt Ebury hen in staat hun internationale potentie ten volle te kunnen benutten en op het wereldtoneel te kunnen opereren op de manier waarop ook de grote concerns dat kunnen.”

Steve Byrne, Partner van Vitruvian: “Ebury gooit het traditionele bankensysteem overhoop door internationaal werkende bedrijven te ondersteunen met diensten die traditioneel voor hen onbereikbaar waren en slechts voorbehouden aan de grootste bedrijven, en dat alles tegen lage tarieven gecombineerd met een hoge servicegraad.”

Perscontacten:

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Ebury                                                                           Hussaarts Journalistieke Producties

Rob Adrichem,                                                           Dick Hussaarts
020-2170810                                                               0653547707
0620336755                                                                d.j.hussaarts@chello.nl
Rob.adrichem@ebury.com

Amsterdam Teleport Towers
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam

Over Ebury

Ebury is een specialist die financiële diensten verleent aan bedrijven die internationaal handelen. Voor middelgrote bedrijven dicht Ebury het gat dat het traditionele financiële systeem laat liggen omdat dat voornamelijk grote concerns bedient.

Samen met Ebury kunnen bedrijven handelen in meer dan 140 valuta’s en kunnen – indien nodig – gebruik maken van kredieten voor maximaal 150 dagen.

Dit betekent een revolutie in de manier waarop bedrijven geld ontvangen van haar buitenlandse klanten. Bovendien kunnen ze cash van en naar buitenlandse dochters overmaken, hun valutaexposure managen en wereldwijd geld overmaken. Ebury is in 2009 gestart in Londen en heeft sindsdien kantoren geopend in Madrid, Malaga, Amsterdam en Warschau. In totaal worden meer dan 10.000 bedrijven bediend. De financiële specialist heeft sinds de start een snelle groei doorgemaakt en inmiddels heeft het meer dan 300 mensen in dienst.

Ebury staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority, heeft een licentie van HM Revenu and Customs en wordt gesteund door de meest respectabele investeerders in nieuwe technologie, inclusief de global venture ondernemingen 83North en Vitruvian. Daarmee is Ebury een vertrouwde partner voor valutadiensten en handelsfinanciering voor cliënten wereldwijd.

Ebury behoort tot de top-50 fintech bedrijven uit de FinTechCity’s in 2015, die de toekomst van financiering transformeren.

Over Vitruvian

Vitruvian Partners (Vitruvian) is een onafhankelijke private equity onderneming die zich gespecialiseerd heeft in middelgrote buy outs, op groei gebaseerde buy outs en kapitaalsinvesteringen. Vitruvian focust zich op het investeren in ‘dynamische mogelijkheden’ in sectoren die zich kenmerken door groei en verandering, zoals technologie/internet, media, telecommunicatie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en dienstverlening aan het bedrijfsleven en consumenten.

In december 2013 heeft Vitruvian aangekondigd dat het tweede fonds, Vitruvian Investment Partnership II (VIP II) volbelegd was op basis van het zelf vastgelegde plafond van £1 miljard (€1,2 miljard). Vitruvian heeft kantoren in Londen, München en Stockholm.

Vitruvian heeft geïnvesteerd in een aantal van Europa’s hoogst gewaardeerde tech-bedrijven. In 2013 leidde Vitruvian de financiering van Just Eat ter waarde van $64 miljoen, nu genoteerd aan de Londen Stock Exchange. In 2014 leidde Vitruvian ook de financiering ter waarde van $66 miljoen van de Series D ronde voor Farfetch, die gewaardeerd werd op $1 miljard tijdens de daaropvolgende ronde in de Series E eerder dit jaar. Vitruvian heeft een gedegen ervaring in de innovatieve financiële technologie. Zo heeft het bedrijf de management buy out geleid van Callcredit en ondersteunt het het management bij de uitbouw tot een significante speler in de Engelse markt voor creditchecking.

Voor meer informatie zie: www.vitruvianpartners.com

Vitruvian werd geadviseerd door King & Wood Mallesons, Oliver Wyman, PWC en DC Advisory.

Over 83North

83North, voorheen Greylock IL, is een wereldwijd werkende venture capital onderneming met meer dan $550 miljoen in beheer. Het fund belegt in exceptionele Europese en Israëlische ondernemers, in allerlei soorten van op consumenten en bedrijven gerichte ondernemingen.83North heeft kantoren in Londen en Tel Aviv en is daarmee de optelsom van de breedtegraden waarop deze twee ondernemingscentra liggen.

83North startte als Greylock IL en blijft diep geworteld in de belangrijkste Amerikaanse tech-centra met een portefeuille, waarin meer dan de helft van de bedrijven gevestigd is in de VS.

Voor meer informatie kijk op www.83North.com en volg ons op Twitter @83northVC

 

 

 

Printen

Geschreven door Rob Adrichem