Speciaal rapport - Voorspellingen G-10 valuta’s

Enrique Díaz-Álvarez26/jan/2016Speciale rapporten

De afgelopen maanden werd de druk op de G-10 valuta’s verhoogd. Enerzijds door historisch lage olieprijzen, anderzijds door de dalende economische groei in China. De Verenigde Staten deden het daarentegen redelijk goed en lijken minder aangedaan door deze gebeurtenissen. In december werd namelijk voor het eerst in negen jaar de rente verhoogd.

Hieronder enkele bevindingen:

Slecht nieuws voor olie-exporterende landen

In 18 maanden tijd daalden de olieprijzen met meer dan 70%. Hierdoor werden ook de Noorse kroon en de Canadese dollar naar historische dieptepunten geduwd en en werd de nodige verbetering van inflatiecijfers verhinderd.

Vlucht naar veiligheid

De recente beroering op de Chinese markten zorgde voor een vlucht naar veilige valuta’s, voornamelijk de Japanse yen, de Zwitserse frank en in mindere mate de Amerikaanse dollar.

Sterke Amerikaanse dollar

De Amerikaanse dollar heeft een opwaartse trend ingezet voor 2016, zolang het tempo en de timing van toekomstige Amerikaanse renteverhogingen verlopen zoals verwacht. Dit is sterk afhankelijk van de cijfers uit de Verenigde Staten, voornamelijk die van de arbeidsmarkt.

Download het volledige rapport met onze voorspellingen voor de G10-valuta’s: de Amerikaanse dollar, de euro, de Britse pond, de Japanse yen, de Zwitserse frank, de Zweedse, Noorse en Deense kroon en de Australische, Nieuw-Zeelandse en Canadese dollar tot eind 2017.

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.