Speciaal rapport: Voorspellingen G10-valuta's

Enrique Díaz-Álvarez22/apr/2016Speciale rapporten

De G10-valuta’s waren tot nu toe nogal volatiel in 2016 en niet noodzakelijk in lijn met de houding van centrale banken of economische fundamentals in hun respectievelijke landen.

Beleid van de Fed

De Amerikaanse dollar presteerde zwak tijdens het eerste kwartaal van het jaar, vooral aangezien de Federal Reserve de enige centrale bank van de G10 blijft die momenteel een monetair verkrappingsbeleid voert.

Monetaire verruiming

Centrale banken in Japan, Nieuw-Zeeland, Zweden, Noorwegen en de eurozone hebben tot nu toe allemaal hun rente verlaagd in 2016. De Reserve Bank of Australia en de Bank of Canada zouden de komende maanden kunnen volgen.

Zorgen rond Brexit

De onzekerheid over de uitkomst van het referendum bracht het pond in februari naar een zevenjarig dieptepunt tegenover de Amerikaanse dollar.

Vul het korte formulier in en download het volledige rapport met onze voorspellingen voor de G10-valuta’s: de Amerikaanse dollar, de euro, de Britse pond, de Japanse yen, de Zwitserse frank, de Zweedse, Noorse en Deense kroon en de Australische, Nieuw-Zeelandse en Canadese dollar tot eind 2017.

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.