Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen:

 • Waarom is hedging belangrijk?

  Met 'hedging' wordt het afdekken van valutarisico bedoeld. Door te hedgen kunt u het risico dat wisselkoersschommelingen uw bedrijfsresultaat negatief beïnvloeden beperken. De waarde van het bedrag in euro’s verandert door koersschommelingen. Voor organisaties die internationaal handelen is het daarom van groot belang om risico af te dekken door hun valuta niet aan deze volatiliteit bloot te stellen.

  Lees hier meer praktische tip om uw valutarisico te beperken of neem direct contact op met onze valutaspecialisten.

 • Wat is een Termijncontract?

  Wanneer u internationaal zaken doet en bedragen in vreemde valuta betaalt of ontvangt kan dat valutarisico’s met zich meebrengen. Fluctuerende wisselkoersen kunnen uw bedrijfsresultaat negatief beïnvloeden. Om zekerheid over uw marge te krijgen kunt u een termijncontract afsluiten.

  Met een termijncontract (ook wel een 'forward contract') spreekt u een van tevoren bepaalde koers af waartegen u valuta koopt of verkoopt. Op die manier weet u van tevoren precies welk bedrag u moet betalen of welk bedrag (in euro’s) u zult ontvangen. Als een wisselkoers stijgt zal u hier de negatieve gevolgen dus niet van merken. Dit betekent echter ook dat u binnen uw termijncontract niet profiteert van een gunstige marktbeweging. In dit geval kunt u er voor kiezen om een spottransactie te doen, om zo alsnog te kunnen profiteren van de betere koers.

  Meer weten over termijncontracten? Lees hier verder of neem contact op met een van onze valutaspecialisten.


 • Wat is een NDF?

  Non-deliverable forward contracts (NDF) helpen u uw marge te beschermen en het managen van de risico’s die transacties van en naar valuta’s met handelsrestricties met zich meebrengen - dit geldt ook voor valuta’s die niet geconverteerd kunnen worden.

  Wilt u meer informatie over NDF's? Neem dan gerust contact op met een van onze valutaspecialisten.

 • Wat is een spottransactie?

  Een spottransactie ziet er als volgt uit: u koopt een valuta tegen de actuele koers en de levering vindt over het algemeen dezelfde dag nog plaats.

 • Hoe boek ik een spottransactie op Ebury Online?

  Een spottransactie boeken via Ebury Online is snel en simpel, het kost u maximaal twee minuten. U kunt in dit instructiefilmpje zien hoe het werkt. Lees hier meer over Ebury Online. Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact op met een van onze valutaspecialisten.