Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

19

Oct

Valuta-updates

Risico-aversie zorgt voor opleving dollar

A

andelen en bedrijfsobligaties gingen vorige week wereldwijd in de uitverkoop. Beleggers zochten massaal de veilige havens op, en dan vooral de dollar, de Japanse yen en de Zwitserse frank. ( Leestijd: 5 min. )

Auteur
Enrique Diaz-Alvarez

Vorige week leefde in de VS de hoop op dat er een significant pakket aan budgettaire stimuleringsmaatregelen komt. Dit leidde wereldwijd tot een opluchtingsrally van aandelen en bedrijfsobligaties.

Enrique Diaz-Alvarez 12 October 2020 Leestijd: 5 min.

Veel valutakoersen die twee weken geleden een sell-off lieten zien, stegen vorige week juist weer. Misschien speelde risicosentiment een rol bij deze bewegingen – dat blijft onduidelijk. In ieder geval levert het herbalanceren van portefeuilles aan het einde van het derde kwartaal altijd onvoorspelbare bewegingen op, en de greenback had daar dit keer last van.

Enrique Diaz-Alvarez 5 October 2020 5 min.

De druk van speculatieve short-posities in de dollar bracht vorige week eindelijk een scherpe tegentrend in de beweging van die valutakoers.

Enrique Diaz-Alvarez 28 September 2020 Leestijd: 5 min.

Enrique Diaz-Alvarez 21 September 2020 Leestijd: 5 min.

Why did Sterling rally after May’s crushing Brexit vote defeat?

Het zou het vervolg op een slechte horrorfilm kunnen zijn: in de nieuwste aflevering van de serie 'Brexit' is het griezelen. De brexit-onderhandelingen dreigen volledig te mislukken, wat tot economische en financiële chaos zou leiden.

Enrique Diaz-Alvarez 14 September 2020 Leestijd: 5 min.

FX market rattled as Trump slaps tariffs on Mexico

De 'winnaars' van vorige week vormden een combinatie die niet vaak voorkomt. De Amerikaanse dollar veerde op – niet echt een verrassing gezien de overstrekte short-posities in de markten – de Amerikaanse arbeidsmarkt zorgde opnieuw voor een positieve verrassing, en er vond een algehele correctie plaats op de recente trends in de financiële markten.

Enrique Diaz-Alvarez 7 September 2020 Leestijd: 5 min.

De maand augustus was dit jaar ongewoon druk voor de financiële markten. We zagen een rally in Amerikaanse aandelen zoals die in de afgelopen decennia in augustus nog niet eerder is vertoond.

Enrique Diaz-Alvarez 1 September 2020 Leestijd: 5 min.

In de afgelopen tijd – grofweg vanaf eind mei – zagen we een scherpe sell-off van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro – maar die kwam vorige week gierend tot stilstand.

Enrique Diaz-Alvarez 24 August 2020 Leestijd: 5 min.

De agressieve sell-off van de Amerikaanse dollar ging vorige week door. De munt leverde handelsgewogen de slechtste maandprestatie in tien jaar.

Enrique Diaz-Alvarez 3 August 2020 Leestijd: 5 min.