Dollar daalt door aanhoudende rally van opkomende markten

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Over Ebury
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

15 April 2019

Auteur
Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.

Toch lijkt de markt deze uitkomst te hebben ingeprijsd; de koers van het pond reageerde nauwelijks op het nieuws.

Z
owel uit de vergadering voor april van de ECB als uit de notulen van de vergadering voor maart van de Federal Reserve kwam nauwelijks duidelijkheid over de uitgangspunten van de centrale banken. De lichte verbetering in de economische situatie in de eurozone gaf Europese valuta een steuntje in de rug en het vooruitzicht op een handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten deed dit voor de valuta’s van de meeste opkomende markten.

Volgende week donderdag komen de essentiële PMI-rapporten van april uit over zakelijke activiteit voor de eurozone. Met voornamelijk secundaire cijfers uit de VS en een weer uitgestelde brexit, verwachten we een hoge FX-volatiliteit te zien voor de G10.

EUR

Het uitblijven van inhoudelijke beleidsaankondigingen tijdens de vergadering voor april van de ECB zorgde voor een boost die de euro hard nodig had. Hoewel de communicatie van de centrale bank uiterst ‘dovish’ was, lijkt het erop dat geen nieuws uit de eurozone goed nieuws is voor de euro. De gemeenschappelijke munt profiteerde ook van het feit dat de cijfers van de industriële productie boven verwachting waren. De PMI flash-POMI-cijfers voor april die donderdag verschijnen, zijn erg belangrijk en we verwachten dat ze hoger uitvallen dan verwacht, wat zou bewijzen dat de vertraging in industriële productie grotendeels wordt veroorzaakt door eenmalige factoren die nu worden opgelost.

GBP

Theresa May is met de EU overeengekomen om de deadline van de brexit uit te stellen tot 31 oktober en dus deel te nemen aan de Europese Parlementsverkiezingen in mei. We verwachten dat economische cijfers deze maand eindelijk de aandacht krijgen nu de brexit tijdelijk is uitgesteld. Het werkgelegenheidsrapport dat dinsdag uitkomt en de inflatiecijfers die woensdag uitkomen zullen een indicatie geven over, of inzicht geven in hoe de economie van het VK omgaat met de onduidelijkheden rond de brexit.

USD

De gepubliceerde notulen van de vergadering voor april van de Federal Reserve hebben geen licht geworpen op de ‘dovish’ verandering in de instelling van de organisatie sinds het einde van vorig jaar. Leden blijven in het duister tasten doordat de inflatie stilligt, en dat de CPI-cijfers van maart die vorige week zijn gepubliceerd lager zijn uitgevallen dan verwacht, zal hier niet bij helpen. De Federal Reserve blijft buiten spel staan in de nabije toekomst en de combinatie van gestage, wereldwijde groei en lage inflatiepercentages in ontwikkelde landen is een sterke combinatie voor een rally van valuta van opkomende markten.

Hi, I am a new blog post, you can change me, or even delete me!, it is up to you! 😉

DEEL