Ebury lanceert directe betalingsdienst ‘Ebury Instant’

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Over Ebury
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

19 May 2020

Auteur
Sophie Scheltema

 

  • ‘Ebury Instant’ is een directe betalingsdienst waarmee klanten onmiddellijk betalingen kunnen uitsturen en ontvangen

 

  • Ebury Instant voert direct internationale transacties uit in meer dan 35 valuta’s

 

  • Met deze dienst kunnen Ebury’s klanten hun bedrijfsvoering versnellen zonder in te leveren op de betalingsveiligheid

 

B
russel 19 mei 2020 – Wereldwijd valutatransactie-platform Ebury heeft de nieuwe dienst ‘Ebury Instant’ gelanceerd, waarmee klanten onmiddellijk betalingen kunnen uitsturen en ontvangen, ongeacht de valuta en de gebruikelijke cut-off tijd. Als beide partijen klant zijn bij Ebury komen de betalingen onmiddellijk op de rekening van de ontvanger, in de valuta waarin het geld is overgemaakt.

Ebury Instant betekent dat internationale transacties die voorheen minuten of uren konden duren, nu direct verstuurd én ontvangen zijn“, zegt Juan Lobato, CEO van Ebury. “Het maken van eenvoudige, snelle en flexibele wereldwijde betalingen is de kern van wat Ebury doet. Dit is een logische stap voor ons en we denken dat dit een tastbaar verschil zal maken voor onze klanten die hun relaties met kopers en leveranciers kunnen verbeteren door gebruik te maken van Ebury’s wereldwijde ecosysteem. Betalingen najagen is voor onze klanten verleden tijd”.

De veiligheid van de betalingen wordt niet opgeofferd voor snelheid: tweestapsverificatie is altijd vereist voordat de eerste betaling aan een nieuwe begunstigde wordt gedaan en alle betalingen worden gecontroleerd door Ebury’s ‘Anti-Money Laundering & Screening’-systemen. De dienst wordt automatisch geactiveerd voor alle klanten van Ebury.

Dankzij deze dienst kunnen klanten hun bedrijfsactiviteiten versnellen. Voor de begunstigde betekent dit directe instroom van liquiditeit, terwijl de betaler profiteert van onmiddellijke betalingsafwikkeling. Ebury Instant zal met name toegevoegde waarde hebben voor bedrijven die steeds terugkerende transacties verrichten met dezelfde betaler of begunstigde.

Ebury hoopt dat de nieuwe functie een positief verschil zal opleveren voor bedrijven tijdens de COVID-19-pandemie. Juan Lobato vult aan: “Snelle toegang tot financiering is nu belangrijker dan ooit voor bedrijven en dit zal de komende weken en maanden nog zo blijven. Hoe flexibeler onze betalingssystemen zijn, hoe meer wij kunnen bereiken ter ondersteuning van onze klanten”.

DEEL