Wat doet Ebury ter voorbereiding op de brexit?

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Over Ebury
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

20 February 2019

Auteur
Sophie Scheltema

Vanwege de onzekerheid over de uitkomst van de brexit deal, hebben wij ons het afgelopen jaar voorbereid op ieder mogelijke uitkomst.

N
aast onze vergunning om te opereren vanuit het Verenigd Koninkrijk hebben wij een vergunning aangevraagd en verkregen om te opereren vanuit België. Dit stelt ons in staat klanten in Europa te blijven bedienen. Daarnaast hebben wij onze volledige infrastructuur voorbereid op ieder mogelijke brexit-uitkomst.

Welke stappen heeft Ebury genomen?

Mocht de brexit doorgaan dan bestaat er een grote kans dat financiële dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk hun Europees paspoort kwijtraken. Met dit paspoort mogen financiële ondernemingen binnen de Europese Economische Ruimte (EER) onder dezelfde regelgeving opereren als in het Verenigd Koninkrijk. Zo kan een Britse Financiële onderneming dezelfde dienstverlening aanbieden in Berlijn als het doet in Londen. Na een eventuele hard brexit betekent dit dat Ebury Partners UK Ltd alleen klanten die in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn zou mogen bedienen.

Om ons hierop voor te bereiden hebben wij een Europese entiteit opgezet genaamd Ebury Partners Belgium NV/SA. Deze entiteit wordt door de Nationale Bank van België gereguleerd als een geautoriseerde betaalinstelling. Via deze entiteit zullen wij onze klanten, die binnen de EER gevestigd zijn, bedienen. Mocht de Brexit definitief worden zullen de huidige relaties met onze klanten op het Europese vasteland overgezet worden naar deze nieuwe entiteit.

Wat betekent dit voor u?

Uw relatie met Ebury zal hierdoor onveranderd blijven. Wel zult u, wanneer u binnen de EER gevestigd bent, de volgende wijzigingen zien:

 • Geupdate Algemene Voorwaarden:
 • Aangezien het Belgische recht afwijkt van het Britse recht, zal u van ons aangepaste Algemene Voorwaarden ontvangen. Uw werkwijze met Ebury verandert hierdoor niet, alleen zal u vanaf dat moment een relatie hebben met Ebury Partners Belgium NV/SA.

 • Termijncontracten:
 • Als er een definitieve brexit plaatsvindt, zullen alle bestaande termijncontracten via Ebury Partners UK Ltd lopen tot aan de einddatum van het contract. Voorts zullen deze contracten via de nieuwe Belgische entiteit verder bediend en afgewikkeld worden.

  Er zal verder geen verandering plaatsvinden in onze dienstverlening naar uw organisatie.

  Wat volgt er nu?

  Het is belangrijk om in gedachte te houden dat wij, totdat er zekerheid is over een brexit deal, niet met zekerheid kunnen zeggen wat er gaat gebeuren. Wel kunnen wij u verzekeren dat wij goed voorbereid zijn op eventuele veranderingen en er alles aan doen om een eventuele transitie voor u soepel te laten verlopen.

  Via onze website en via de mail zullen wij u op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen m.b.t. de brexit en de eventuele veranderingen die zullen plaatsvinden.

  Mocht u meer willen weten over onze voorbereidingen voor de brexit, of als u meer informatie wilt ontvangen over wat dit voor u betekent, neem dan contact op met uw valutaspecialist. Wij helpen u graag.

  DEEL