Ebury #1 EUR/USD Bloomberg forecaster in Q4 2018

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Over Ebury
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

8 January 2019

Auteur
Sophie Scheltema

Ebury is op de eerste plek geëindigd voor zes valutaparen in de ‘Bloomberg FX Forecast Accuracy Rankings’ in Q4 2018, waaronder het prestigieuze EUR/USD paar.

E
bury is in het vierde kwartaal van 2018 als beste forecaster geëindigd van het EUR/USD valuta paar in de ‘Bloomberg FX Forecast Accuracy Rankings’.

Niet zo verrassend is dat het EUR/USD het meest competitieve valutapaar van Bloomberg is. Ebury is hiermee boven de 63 andere forecasters uitgestegen, waaronder ‘s werelds grootste commerciele- en inevsteringsbanken.

Enrique Diaz-Alvarez, Chief Risk Officer bij Ebury en Bloomberg forecaster zegt het volgende: “De inzet en de onafhankelijke benadering van onze marktanalisten heeft zijn vruchten afgeworpen. Toen er een valuta-rally plaatsvond hebben de meeste analisten hun euro-forecast omhoog bijgesteld, wij hebben toen voet bij stuk gehouden aangezien wij geen substantiële inflatiedruk voorzagen in de Eurozone. Daarnaast hebben wij ook wat gewaagdere voorspellingen gedaan met betrekking tot de Braziliaanse real en de Mexicaanse peso, waardoor wij op de tweede plek zijn geëindigd in de LatAm valuta forecasters. Voor 2019 voorspellen wij een verdere versterking van valuta’s in opkomende markten, aangezien zij, in de meeste gevallen, opkrabbelen van niveaus die relatief erg laag zijn tegenover de US dollar.”

Ebury is op een heel aantal andere belangrijke valuta’s en valuta’s van opkomende markten ook hoog in de forecast ranking geëindigd. Op vijf andere valuta’s is Ebury op nummer 1 geëindigd, waaronder de Mexicaanse peso (MXN), Singaporese dollar (SGD) en Maleise Ringgit (MYR).

Daarnaast is Ebury de op één na meest accurate voorspeller voor de Latijns-Amerikaanse regio, gedeeltelijk te danken aan onze accuraatheid op de beweging van de Peruaanse sol (PEN) en de Colombiaanse peso (COP). De rankings van Bloomberg zijn gebaseerd op de volgende drie criteria: foutmarge, timing en accuraatheid van beweging.

Ebury’s volledige ranglijst:

EUR/USD #1
USD/DKK #1
NZD/USD #5

USD/MXN #1
USD/MYR #1
USD/PEN #1
USD/SGD #1
USD/RON #2
USD/COP #3
USD/PLN #3
USD/ZAR #3

Latin America #2

Screenshots kunnen opgevraagd worden.

DEEL