Ons afgelopen webinar over de internationalisering van de RMB gemist? Bekijk hier de webinar terug

Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

22

Feb

Valuta-updates

Trend van 2021 blijven aanhouden, risicoactiva én rendementen stijgen

I

n de VS, waar de week door de feestdag wat korter was, zagen we opnieuw dezelfde markttrends die er al vanaf het begin van het jaar zijn.

Auteur
Enrique Diaz-Alvarez

De recente trends op de financiële markten hielden vorige week aan. De prijzen van aandelen en bedrijfsobligaties schoten omhoog. De dollar maakte geen grote bewegingen, maar was zwak. Powell liet duidelijk weten dat de Federal Reserve "binnen afzienbare tijd" naar stimuleringsmaatregelen zal blijven tenderen, en de regering-Biden lijkt dit voorbeeld te volgen.

Enrique Diaz-Alvarez 15 February 2021 Leestijd: 5 min.

Risicoactiva blijven wereldwijd nieuwe recordwaarden bereiken – waarbij Amerikaanse aandelen aan kop gaan. Het Britse pond is tot nu toe de grote winnaar van 2021: de uitrol van het COVID-vaccinatieprogramma gaat in het VK sneller dan in alle andere grote landen ter wereld, en de prestaties van het pond geven aan dat men ervan uitgaat dat het VK de pandemie en de lockdowns sneller dan andere landen te boven zal komen.

Enrique Diaz-Alvarez 8 February 2021 Leestijd: 5 min.

De ECB reageerde vorige week zoals gewoonlijk nogal laat op de scherpe stijging van de eurokoers en de mogelijke gevolgen daarvan voor de inflatie in de eurozone en het economisch herstel. Dit heeft nu nog niet zo'n groot effect op de koers, maar we verwachten in de komende weken vele variaties op het thema dat de euro te snel en te sterk is gestegen, waardoor op korte termijn neerwaartse risico's voor de munt ontstaan.

Enrique Diaz-Alvarez 1 February 2021 Leestijd: 5 min.

De trends van de afgelopen periode werden vorige week voortgezet: de meeste aandelenkoersen stegen wereldwijd en de koers van de dollar daalde. Dit keer lijkt de bevestigingshoorzitting van Janet Yellen in de Senaat de aanleiding te zijn geweest.

Enrique Diaz-Alvarez 25 January 2021 Leestijd: 5 min.

De markten blijven de onrust in Washington stug negeren. Chaos na de aanval op het Amerikaanse Capitool, verkoop van ongekende aantallen Amerikaanse staatsobligaties ter financiering van het enorme tekort van de federale overheid - het deert de risicomarkten allemaal nauwelijks.

Enrique Diaz-Alvarez 18 January 2021 Leestijd: 5 min.

De ongekende gebeurtenissen op het Amerikaanse Capitool maakten vorige week geen enkele indruk op de financiële markten. Amerikaanse aandelen bereikten nieuwe recordhoogtes, rentes en commodity's bleven stijgen en de Amerikaanse dollar vond na wekenlange verliezen weer houvast.

Enrique Diaz-Alvarez 11 January 2021 Leestijd: 5 min.

De Federal Reserve heeft er niets aan kunnen doen: de dollar zit aan het einde van het jaar in een flinke dip. De markten interpreteren de opmerkingen van voorzitter Powell tijdens de persconferentie als 'dovish'.

Enrique Diaz-Alvarez 21 December 2020

Currencies move in tight ranges as markets await macro data

Het Britse pond stal vorige week de show. De koers van het pond is nog steeds uiterst volatiel door het nieuws over de brexit-onderhandelingen, en vorige week was dat vooral neerwaartse volatiliteit. De partijen zijn het wél eens geworden over het opschuiven van de deadline, en op het moment van schrijven zien we het effect van dit nieuws: in de dunne Aziatische ochtendhandel heeft het pond de helft van zijn verlies van vorige week weer ingelopen.

Enrique Diaz-Alvarez 14 December 2020 Leestijd: 5 min.

Het Amerikaanse Congres en president Trump lijken het bijna eens zijn over een nieuw pakket stimuleringsmaatregelen, en beleggers gebruikten dit nieuws vorige week als excuus om de dollar in te ruilen tegen elke belangrijke valuta ter wereld.

Enrique Diaz-Alvarez 7 December 2020 Leestijd: 5 min.