Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

28

Sep

Valuta-updates

Risicomijding en opleving dollar, tweede golf COVID in Europa

D

e druk van speculatieve short-posities in de dollar bracht vorige week eindelijk een scherpe tegentrend in de beweging van die valutakoers. ( Leestijd: 5 min. )

Auteur
Enrique Diaz-Alvarez

Enrique Diaz-Alvarez 21 September 2020 Leestijd: 5 min.

Why did Sterling rally after May’s crushing Brexit vote defeat?

Het zou het vervolg op een slechte horrorfilm kunnen zijn: in de nieuwste aflevering van de serie 'Brexit' is het griezelen. De brexit-onderhandelingen dreigen volledig te mislukken, wat tot economische en financiële chaos zou leiden.

Enrique Diaz-Alvarez 14 September 2020 Leestijd: 5 min.

FX market rattled as Trump slaps tariffs on Mexico

De 'winnaars' van vorige week vormden een combinatie die niet vaak voorkomt. De Amerikaanse dollar veerde op – niet echt een verrassing gezien de overstrekte short-posities in de markten – de Amerikaanse arbeidsmarkt zorgde opnieuw voor een positieve verrassing, en er vond een algehele correctie plaats op de recente trends in de financiële markten.

Enrique Diaz-Alvarez 7 September 2020 Leestijd: 5 min.

De maand augustus was dit jaar ongewoon druk voor de financiële markten. We zagen een rally in Amerikaanse aandelen zoals die in de afgelopen decennia in augustus nog niet eerder is vertoond.

Enrique Diaz-Alvarez 1 September 2020 Leestijd: 5 min.

In de afgelopen tijd – grofweg vanaf eind mei – zagen we een scherpe sell-off van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro – maar die kwam vorige week gierend tot stilstand.

Enrique Diaz-Alvarez 24 August 2020 Leestijd: 5 min.

De agressieve sell-off van de Amerikaanse dollar ging vorige week door. De munt leverde handelsgewogen de slechtste maandprestatie in tien jaar.

Enrique Diaz-Alvarez 3 August 2020 Leestijd: 5 min.

Bij Ebury werken we er voortdurend aan om internationaal handelen zo makkelijk mogelijk te maken voor onze klanten. Wij hebben geluisterd naar onze klanten en hebben Ebury online verbeterd. Ebury Online is nu beter dan ooit.

Sophie Scheltema 29 July 2020 Leestijd: 5 min.

De belangrijkste ontwikkeling op de valutamarkten blijft de zwakte van de dollar, die overal te zien is. De koers van de greenback daalde ten opzichte van elke belangrijke tegenhanger.

Enrique Diaz-Alvarez 27 July 2020 Leestijd: 5 min.

De wereldeconomie, budgettair beleid, monetair beleid, of pandemie-cijfers: er was vorige week geen nieuw doorslaggevend nieuws. De rally van de euro is in deze context opvallend. Stijgen is voor de gemeenschappelijke munt mogelijk de weg van de minste weerstand.

Enrique Diaz-Alvarez 20 July 2020 Leestijd: 5 min.