Altijd binnen 20 min. op de hoogte van het laatste financiële nieuws - luister hier naar FX Talk.

Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

19

Jul

Valuta-updates

Dollarkoers stijgt, marktfocus verschuift naar beleid centrale banken

D

e Amerikaanse dollar eindigde vorige week hoger ten opzichte van alle G10-valuta, met uitzondering van de Nieuw-Zeelandse dollar. Deze laatste trok opeens alle aandacht toen de Nieuw-Zeelandse centrale bank, de RBNZ, liet weten naar het voorbeeld van de Norges Bank met renteverhogingen te willen beginnen. ( Leestijd: 5 min. )

Auteur
Enrique Diaz-Alvarez

Voor de G10-valutamarkten was het een vrij rustige week, maar elders was heel wat aan de hand. Bezorgdheid over de nieuwe varianten van het coronavirus en de gevolgen daarvan voor de economische groei zorgde ervoor dat de correctie van de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties versnelde.

Enrique Diaz-Alvarez 12 July 2021 Leestijd: 5 min.

Ebury is één van de vijf beste voorspellers voor 12 verschillende valutaparen in het tweede kwartaal van 2021 en zet zijn sterke prestaties in opkomende markten voort. Waaronder ook een nummer 1 positie voor het USD/CLP valutapaar.

Sophie Scheltema 8 July 2021 Leestijd: 5 min.

World currencies in holding pattern ahead of US Thanksgiving holiday

De handel in risicoactiva wilde de hele week maar niet op gang komen. De koersen van Amerikaanse aandelen waren robuust en bereikten opnieuw recordhoogtes. De rendementen daalden, en in deze nogal ongebruikelijke omgeving deed de Amerikaanse dollar het vrij goed.

Enrique Diaz-Alvarez 5 July 2021 Leestijd: 5 min.

Equity markets and risk assets rally on easing virus fears

Overal ter wereld waren rally's van financiële activa te zien. De koersen van Amerikaanse aandelen schoten naar nieuwe recordhoogtes en de commodityprijzen herstelden zich van de sell-off die na de koerswijziging van de Fed was ontstaan.

Enrique Diaz-Alvarez 28 June 2021 Leestijd: 5 min.

De euforische stemming die vorige week op de financiële markten heerste, werd door de Federal Reserve behoorlijk de kop ingedrukt. De 'dot plot' gaf aan dat de meeste leden van het FOMC verwachten dat de rente uiterlijk eind 2023 wordt verhoogd. Vorige maand was dit nog medio 2024.

Enrique Diaz-Alvarez 21 June 2021 Leestijd: 5 min.

Will the Federal Reserve signal the end of its rate hike cycle next week?

De knallende inflatie in de VS overschreeuwde de ECB-bijeenkomst van juni, maar de reactie van de markten was op zijn zachtst gezegd onverwacht. Hoewel de inflatie in de VS nu is opgelopen tot 5% op jaarbasis en er overal prijsverhogingen zijn, ging de Amerikaanse handel duidelijk mee in de lijn van de Federal Reserve dat dit allemaal slechts tijdelijk is.

Enrique Diaz-Alvarez 14 June 2021 Leestijd: 5 min.

Dollar rallies as risk appetite returns to markets

De dollar liet eind vorige week een rally zien ten opzichte van zijn tegenhangers in de G10 – maar moest vrijdag alle koerswinst weer inleveren toen het banenrapport een (lichte) teleurstelling bleek te zijn. De banencijfers zijn nog steeds lastig te interpreteren, maar andere indicatoren voor mondiale groei blijven op economische kracht wijzen en de inflatiedruk neemt niet af. De meeste valuta van opkomende markten wisten de week hoger af te sluiten doordat de commodityprijzen blijven stijgen.

Enrique Diaz-Alvarez 7 June 2021 Leestijd: 5 min.

BRL Real currencies

Vorige week zagen we de thema's terug die de financiële markten in de afgelopen zes maanden hebben bepaald. De prijzen van commodity's veerden sterk op, de inflatiecijfers uit de VS waren een opwaartse verrassing en risicoactiva rallyden, waardoor de commodity-gevoelige valuta uit opkomende markten bovenaan de ranglijsten terechtkwamen.

Enrique Diaz-Alvarez 1 June 2021 Leestijd: 5 min.

European Council to rule on May’s Brexit delay request

De grote valuta bewogen vorige week niet veel, maar de centrale banken in Oost-Europa werden plotseling 'hawkish' – en dat trok alle aandacht. De Poolse zloty en de Hongaarse forint schoten naar de toppen van de ranglijsten. De commodityprijzen daalden, en het effect daarvan op de olievaluta was voorspelbaar.

Enrique Diaz-Alvarez 25 May 2021 Leestijd: 5 min.