FCCC & Ebury Webinar: How to mitigate currency risk when trading with China. Bekijk hier de webinar terug.

Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

11

okt

Valuta-updates

Olievaluta bovenaan weekranglijst door hoge energieprijzen

V

orige week bleek duidelijk dat wij gelijk hadden: de inflatiedruk zal langer blijven bestaan dan de centrale banken van de G10-landen verwachten. De olieprijzen – en de rest van het energiecomplex – stegen vorige week sterk, en door de stijgende inflatieverwachtingen gingen ook de rendementen op staatsobligaties over de hele wereld omhoog. ( Leestijd: 5 min. )

Auteur
Enrique Diaz-Alvarez

De markten ontwikkelden zich vorige week verder in de richting die wij al hadden gezien en voorspeld. De inflatiedruk steeg over de hele wereld snel en centrale bankiers zouden, met name in ontwikkelingslanden, nu al met hun verkrappingsbeleid 'achter de curve' kunnen lopen (d.w.z. de renteverhogingen houden de inflatie niet bij).

Enrique Diaz-Alvarez 4 oktober 2021 Leestijd: 5 min.

We zeggen het al een tijdje: de valutamarkten zullen de komende tijd vooral – of zelfs volledig – bepaald worden door het tempo waarin de diverse centrale banken hun beleid verkrappen, en vervolgens vooral door de inflatiecijfers.

Enrique Diaz-Alvarez 27 september 2021 Leestijd: 5 min.

Deze week wachtten de markten voornamelijk op de maandelijkse vergadering van de Federal Reserve van september en ging het belangrijkste nieuws over de onophoudelijke stijging van de energieprijzen. Ook al waren de inflatiegegevens in de VS voor augustus iets milder en die in de Eurozone (opnieuw) verrassend hoog.

Enrique Diaz-Alvarez 20 september 2021 Leestijd: 5 min.

How is the coronavirus outbreak impacting the FX market?

Na het Amerikaanse banenrapport van augustus bevestigde ook het Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS) dat stagflatie een punt van zorg is: het aantal openstaande vacatures bereikte een nieuwe recordhoogte in juli. De rendementen bleven overal ter wereld gestaag stijgen, terwijl de koersen van risicoactiva wankelden.

Enrique Diaz-Alvarez 13 september 2021 Leestijd: 5 min.

Will the Fed hold rates despite coronavirus fears?

De Federal Reserve zal zeker niet gelukkig zijn met het Amerikaanse banenrapport van augustus. De werkgelegenheid groeide minder dan verwacht en tegelijkertijd waren er sterke loonstijgingen. Dit duidt erop dat de inflatiedruk niet zo tijdelijk is als de Fed hoopt. De Amerikaanse dollar ging meteen in de uitverkoop, terwijl de Amerikaanse rendementen juist stegen – het omgekeerde van de gebruikelijke correlatie.

Enrique Diaz-Alvarez 6 september 2021 Leestijd: 5 min.

De belangrijkste gebeurtenis van vorige week was, zoals verwacht, de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. De algemene toon van Powell’s toespraak was 'dovish'. Dit duidt erop dat de Fed-voorzitter zich niet van zijn stuk laat brengen door de recente inflatiepiek. Hij maakt geen haast om de monetaire accommodatie te beëindigen en al helemaal niet om de rentes te verhogen.

Enrique Diaz-Alvarez 31 augustus 2021 Leestijd: 5 min.

Overal ter wereld zijn de markten nerveus over de mogelijke gevolgen van een voortzetting van de coronabeperkingen. De dollar profiteerde daar vorige week van. De consensus leek te zijn dat het effect op de groeiverwachtingen in de VS verhoudingsgewijs milder wordt dan elders, en dat was een voordeel voor de greenback.

Enrique Diaz-Alvarez 23 augustus 2021 Leestijd: 5 min.

Over een neerwaartse verrassing bij de Amerikaanse consumentenverwachtingen zouden de financiële markten normaal gesproken hun schouders ophalen. Maar in augustus is de handel dun en daardoor reageerden de markten veel sterker dan anders toen deze minder belangrijke ('second tier') informatie vrijdag aan het einde van de dag bekend werd – terwijl ze de veel crucialere consumentenprijsindex (CPI) een paar dagen eerder nog grotendeels hadden genegeerd.

Enrique Diaz-Alvarez 16 augustus 2021 Leestijd: 5 min.

Totdat vrijdag het banenrapport verscheen, verliep de valutahandel apathisch, zoals dat in de zomer gebruikelijk is. Veel beursvloer-beslissers zijn op vakantie en er was nauwelijks belangrijk nieuws.

Enrique Diaz-Alvarez 9 augustus 2021 3 min