Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

23

Nov

Valuta-updates

Rally's valuta opkomende markten, wisselende week voor risicoactiva

D

e handel in de meeste activa van opkomende markten – en vooral de valutahandel – liep vorige week behoorlijk goed. We wijzen er al een tijdje op dat vele van deze valuta ondergewaardeerd zijn, en het is veelbelovend dat de meeste nu behoorlijke winsten hebben geboekt terwijl het voor andere risicoactiva een futloze week was. ( Leestijd: 5 min. )

Auteur
Enrique Diaz-Alvarez

De Amerikaanse presidentsverkiezingen en de overwinning van Biden raakten vorige week wat op de achtergrond. Het grote nieuws waren de veelbelovende resultaten van proeven met een coronavaccin – daar reageerden de markten maandag euforisch op.

Enrique Diaz-Alvarez 16 November 2020 Leestijd: 5 min.

Iran attack on US troops triggers wave of risk aversion

Toen vorige week in de belangrijke swing states de stemmen geteld waren, werd duidelijk dat Joe Biden de verkiezingen zou gaan winnen.

Enrique Diaz-Alvarez 9 November 2020 Leestijd: 5 min.

US-Iran tensions ease as Trump foregoes military action

De koersen van risicoactiva doken vorige week omlaag. Beleggers zijn verontrust over de stijgende besmettingscijfers, de nieuwe lockdowns in de eurozone en de verwachte volatiliteit rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en zochten massaal veilige havens op.

Enrique Diaz-Alvarez 2 November 2020 Leestijd: 5 min.

election

De grote valuta werden vorige week binnen smalle bandbreedtes verhandeld: alle G10-valuta eindigden de week met minder dan 1% verschil ten opzichte van hun beginpunt. Ook buiten de FX-handel veranderde er op de meeste belangrijke markten weinig – met uitzondering van de staatsobligatiemarkten.

Enrique Diaz-Alvarez 26 October 2020 Leestijd: 5 min.

Aandelen en bedrijfsobligaties gingen vorige week wereldwijd in de uitverkoop. Beleggers zochten massaal de veilige havens op, en dan vooral de dollar, de Japanse yen en de Zwitserse frank.

Enrique Diaz-Alvarez 19 October 2020 Leestijd: 5 min.

Vorige week leefde in de VS de hoop op dat er een significant pakket aan budgettaire stimuleringsmaatregelen komt. Dit leidde wereldwijd tot een opluchtingsrally van aandelen en bedrijfsobligaties.

Enrique Diaz-Alvarez 12 October 2020 Leestijd: 5 min.

Veel valutakoersen die twee weken geleden een sell-off lieten zien, stegen vorige week juist weer. Misschien speelde risicosentiment een rol bij deze bewegingen – dat blijft onduidelijk. In ieder geval levert het herbalanceren van portefeuilles aan het einde van het derde kwartaal altijd onvoorspelbare bewegingen op, en de greenback had daar dit keer last van.

Enrique Diaz-Alvarez 5 October 2020 5 min.

De druk van speculatieve short-posities in de dollar bracht vorige week eindelijk een scherpe tegentrend in de beweging van die valutakoers.

Enrique Diaz-Alvarez 28 September 2020 Leestijd: 5 min.

Enrique Diaz-Alvarez 21 September 2020 Leestijd: 5 min.